Tijdens een kennismakingsbijeenkomst op 27 november presenteerden de leden van diverse  ondernemersverenigingen uit de regio zich aan BAAK. Bouwconsortium BAAK legt in opdracht van Rijkswaterstaat de Blankenburgverbinding aan.  De verenigingenIKV, Nisserwaard, Vereniging Rozenburgse bedrijven en de MOVe waren hierbij aanwezig.

Programma bij informatiecentrum BAAK

De inloop van de bijeenkomst was vanaf 15.00 in het informatiecentrum van de Blankenburg-verbinding aan de Maassluissedijk in Vlaardingen. Daarna startte het programma met een presentatie en toelichting van BAAK.

Ongeveer 50 ondernemers maakten gebruik van de mogelijkheid om via een speeddate-sessie zich te presenteren bij de inkopers van BAAK. Het was mooi om te zien dat de leden van MOVe goed vertegenwoordigd waren. We zullen zien of het ook iets op gaat leveren voor de bedrijven.

Netwerken boottocht

Niet alleen de bouw van de Blankenburg-verbinding biedt kansen voor de bedrijven aan beide kanten van het Scheur. Er ontstaan in de toekomst ook kansen dóór de komst van de tunnel, met veel mogelijkheden voor ondernemers. Daarom werd de bijeenkomst bij BAAK afgesloten met een boottocht. Tijdens deze tocht maakten ondernemers van de zuidzijde en de noordzijde nader kennis met elkaar.